Ihan pakko saada: laatikkopyörä lapselle

Teksti: | Julkaistu 11.8.2013

Lasten laatikkopyörä - DeFietsfabriek-3

Olen potenut nyt yhden kvartaalin ajan pahemmanlaatuista ja täysin järjenvastaista pakkomiellettä, joka välillä iskee kiinni kovaa ja sitten taas helpottaa hetkeksi.

Haluan ostaa lapselleni oman laatikkopyörän.

Olin nähnyt näistä DeFietsfabriekin kolmipyöräisistä laatikkopyöristä kuvia aiemminkin. Olin vitsaillut Tavarafillarin palstalla, että tuollainen olisi pakko saada. Oikeasti olin ajatellut, ettei mitään järkeä.

Mutta sitten kävimme Tukholmassa ja näin tuollaisen pyörän livenä. Se oli menoa.

Lasten laatikkopyörä - DeFietsfabriek-2

Esikoinen hurahti tuohon pyörään ihan täysin, kun kävimme DeFietsfabriekin kaupassa Södermalmilla. Harmi vain, että satulatolppa oli liian pitkä, joten hän ei pystynyt oikeasti ajamaan pyörällä (oli silloin kaksivuotias. Olisi ollut mahtava henkselinpaukuttelujuttu sanoa, että meidän poika on ajanut kaksivuotiaana omalla laatikkopyörällä, mutta ei voi, harmi mikä harmi).

Sanoisin, että tuo pyörä sopii noin nelivuotiaalle. Ehkä pituutta pitäisi olla noin 100 senttiä, että se toimii hyvin. Meidän vanhempi poika on nyt noin 90-senttinen, ja sitä varten satulatolppa pitäisi katkaista ihan lyhyimmilleen. Polkeminen voisi silloin olla hankalaa. Mutta joo, varmaan sekin voisi tuolla jo ajaa.

Lasten laatikkopyörä - DeFietsfabriek

Ja pyörällä voisi ajaa pitkään.

DeFietsbafriekin Simon nosti kaupassa satulatolpan ylimpään asentoon ja ajeli lastenpyörällä itse. Hän kertoi käyvänsä silloin tällöin asioimassa pyörällä lähikaupassa. ”Eli tämä kestää aikuisen painon, ei ongelmia.” Lootaan voi lastata 60 kiloa. Ei mitään järkeä, mutta ihan älyttömän hauskaa.

Kaupassa roikkui pikkufillarin runkoja suurin piirtein kaikissa mahdollisissa väreissä. Simon kokoaa ne, kun tilaus tulee. Me ihastuimme mintunväriseen runkoon ja kyselimme, mitä siitä saisi tehtyä.

Pyörä maksaa 5000 kruunua eli 575 euroa. Ei siis mitään järkeä.

Olisin ostanut pyörän Ruotsin-reissullamme saman tien, jos sellainen olisi ollut saatavilla. Simon kuitenkin kieltäytyi myymästä pyörää ennen kuin on löytänyt siihen sopivat etulokasuojat.

Toiseen kertaan olin ostamassa pyörän kuukautta myöhemmin, kun pojalla oli kolmivuotissynttärit. Pyysin Ruotsin-laivalla työssä käyvän kaverin rahtimuuliksi ja lähetin viestiä Simonille. Saisiko hän pyörän kokoon viikossa.

En saanut vastausta. Tavallaan hyvä. Tätä rahaa ei just nyt ole ihan liikaa, ja kaikki ostamatta jääneet jutut ovat siinä mielessä hyviä juttuja.

Mutta pakkomielle ei mene kokonaan pois, ei millään. En keksi yhtään järkiperustetta tuollaisen pyörän hankkimiseen, etenkään tuolla hinnalla. Mutta se olisi varmasti hyvä pyörä, kestävä ja laatuosista tehty. Tosin varmasti painava ja kallis leikkikalu, sillä ei tuon kanssa lähikauppaa kauemmas voisi lähteä.

Toinen puoli taistelee siisteyspisteiden puolesta. Miten mahtava olisi lastata ostokset lapsen kyytiin. Ja siinä se oppisi, että näin ne kamat kulkevat!

Tämä on juuri niitä tilanteita, joissa toivoisi vaimon olevan napakka järjen ääni ja kotitalouden vahti. Mutta ei.

– No jos jollakulla tuollainen pitäisi Suomessa olla, niin meillä, vaimo sanoi.

– Ja onhan se tosi hieno.


Aihe(et): , , , ,

Ilmoitus

Kommentit

20 vastausta postaukseen “Ihan pakko saada: laatikkopyörä lapselle”

 1. Essi Silokunnas

  Kuolasin noita jo deFietsFabriekin nettisivuilta, ja meidän Juniori ei ole edes syntynyt vielä. Ei siis järjen häivääkään. Mutta onhan tommonen nyt ihan älyttömän siisti!

 2. Kirsi

  Tunteellahan tällaset ostokset tehdään ei järjellä.

 3. Ursula

  Menitkin muistuttamaan tuosta… ei järjen häivää, mutta vaan niin mahdottoman siistiä.

  Saataiskohan kimppa-alennusta jos tilataan noita monta yhdessä? Meitä järjen hukanneita kun tuntuu olevan useampia. 😉

  (ei,ei,ei, ei, äkkiä piiloon tämä posti etten lähde harkitsemaan tuommoisen ostamista)

 4. Joni

  Vallilan leikkipuistossa taisi olla lastenlaatikkopyörä. Se on sitä samaa merkkiä kuin muutkin leikkipuistopyörät. Sellaisia pyöriä joissa voi kuljettaa kaveria takana on joka puistossa, mutta Vallilassa on sellainen jossa on edessä kaksi pyörää ja kuljetustila, eräänlainen avoin laatikko. Eihän se niin siistin näköinen ole, ja ajo-ominaisuuksiltaan nuo leikkipuistopyörät muistuttavat enemmän voimailua kuin polkupyöräilyä, mutta silti… Löysin niistä postauksen copenhagize-sivulta: http://www.copenhagenize.com/2011/08/mini-cargo-bikes-for-kids-by-winther.html?m=1

  (Ps. Kumppani huutelee vieressä että meille kanssa sellainen fietsfabrikenin lastenpyörä)

  • Teppo

   Wintherin pyörät on kyllä tosi jees. Nehän tekee lastenkuljetuspyörääkin, mutta Kangoota ei taideta tuoda Suomeen.

 5. Teppo

  Voi apua, onko meitä järkemme heittäneitä näin monta? 😀

  • Jeremias

   Alko tässä itteäkin kuumottaa. 😀

   • Teppo

    Mitä enemmän perusteluita keksit, sitä syvempää kuoppaa itsellesi kaivat.

 6. Jeremias

  Eihän siinäkään ole mitään järkeä, että auton huoto maksaa helposti 500€ ;). Tai ei siinäkään ole mitään järkeä, että tupakointi maksaa 1600€ vuodessa. Näihin seikkoihin minä yleensä vetoan kun teen jotain päättömiä hankintoja.

  Viimeisin Fr8 hankinta oli 30V lahja itselle :). Kyllä näitä hyviä syitä keksii ja tosiaan lapsiin voikin laittaa aina rahaa ja niin se jälleenmyyntiarvo, on näitä. Ajattele että, jätätte sen toisen ulkomaan reissun vuodessa väliin (Viitaten lehdti juttuu jossa kerrottiin, että lapsiperheen on pakko päästä ulkomaille kaksi kertaa vuodessa 😉 ). Sillä rahalla ostat vaikka molemmille lapsille oman laatikkofillarin tai vaikka molemmille kaksi.

 7. Hanna

  Voi apua. Melkein toivon, ettet olisi tätä kirjoittanut. Mulla meinas jo järki olla päässä, mutta nyt taas tekisi mieli tuollainen ostaa. Siis kun tuolla voi ajaa aikuinen jopa, niin aika pitkään tuota voi käyttää. Jos tilattais kimpassa…?

 8. Laura

  Meidän isi on suunnitellut tekevänsä tuollaisen itse. 🙂

  • Jeremias

   Ei muuten huono idea. Kansalaisopiston metallikursseille vaan vääntämään putkea. Muutama vanha lasten fillarinraato pohjaksi.

 9. slane

  Tuo ei ehkä painonsa puolesta päivittäisessä käytössä pienellä lapsella olisi paras valinta (vai onko huomattavasti kevyempi kuin miltä näyttää?). Eniten kiinnostaisi joku Fr8/Gr8:n tapainen jämerä peruspyörä hyvällä etu- ja takatarakalla sekä tukevalla jalalla tuollaisessa lastenkoossa (~20″). Ei vain taida sellaisia hirveästi tarjolla olla?

  Eipä silti, kyllä tuotakin on tullut kuolattua. Sen verran herttainen kapistus kyseessä. 🙂

 10. Heidi

  Kun näen näissä kuvissa uudestaan tuon meidän pienen marttisuosalon istumassa laatikossa isoveljensä kyydissä, niin olen jo naputtelemassa tilausta. @teppo, onhan noilla pojilla omia säästöjä jo, jos sieltä nipsaisisi? Eeeh. Muutenhan tässä ollaan ihan suutarin lapsi -tyyppisessä tilanteessa.

 11. Pehkoset

  Miksi en ole nähnyt tätä aiemmin!?
  Upea! Minäkin haluan, kimppatilauksessa olen mukana, jos tuosta saisi tingittyä edes 50e.
  Toukokuulle haluaisin, tyttö täyttää silloin 4. Vähänkös hän tykkäisi! Nyt ei muusta puhukkaan, kuin että ”milloin meidän laatikkopyörä tulee? Sen täytyy olla punainen!”

×

Kommentit ovat suljettu.