Pyöräteiden talvikunnossapito, näin se toimii käytännössä

Teksti: | Julkaistu 16.3.2014

Talvellakin voi pyöräillä, JOS pyörätiet on aurattu. Yleensä lumisadetta seuraavana päivänä ei ole.

Talvellakin voi pyöräillä, JOS pyörätiet on aurattu. Yleensä lumisadetta seuraavana päivänä ei ole.

Ajateltiin lähteä Heurekaan näin sunnuntaina, kun siellä on ilmaiset planetaarionäytöksetkin.

Herttoniemestä Tikkurilaan on 12 kilometriä fillarilla, noin 45 minuuttia polkupyörällä rauhalliseen tahtiin. Vähän retkeilyn puolella, muttei mitenkään mahdoton.

Itse asiassa, nyt kun tuo aurinkokin vähän pilkistää pilvenraosta, voisi olla kivakin tapa liikkua. Saisi ulkoilmaa ja vähän läskeille liikettä. Ja lapset olisivat lämpimässä kuomun alla.

Mutta koska eilen satoi lunta, melkoisella varmuudella pyörätiet ovat ihan ajokelvottomassa kunnossa tänään.

Lasten kanssa ei oikein viitsi lähteä kokeilemaan. Teoriassa on mahdollista, että lumityöt on tehty, mutta koska kokemus osoittaa toisin, ei oteta riskiä.

Sen sijaan mennään julkisilla. Herttoniemestä Tikkurilaan pitää mennä keskustan kautta, pelkkä yliämääräinen kierros on jotakuinkin tuo 12 kilometriä. Aikaa menee yli tunti, siis kolmannes enemmän kuin hoidettuja pyöräteitä.

Korneintahan tässä on, että JOS ne pyörätiet on aurattu, homma menee hukkaan, koska mie en usko. Tämähän tämän koko pyöräteiden talvihuollon ongelma on: kun laatu vaihtelee, vain kuntopyöräilijät vaivautuvat tsekkaamaan kunnon. Tavalliset ihmiset vaihtavat autoon tai julkiseen, kun fillariteiden kuntoon ei voi luottaa.


Aihe(et): , , ,

Ilmoitus

Kommentit

Yksi vastaus postaukseen “Pyöräteiden talvikunnossapito, näin se toimii käytännössä”

  1. Joni Kettunen

    Jos kevyen liikenteen väylistä ja pyöräteistä olisi avointa dataa, voisi pyöräyttää softan joka kertoo väylien tilanteen. Vastaavanlainen palvelu löytyy hiihtäjien laduille.

    http://www.mski.fi/helsinki/

    Katso latutilanne-välilehti. Jokaiselle väylälle löytyy tieto ”Huolto/tila todettu”. Vastaavalla periaatteella voisi löytyä tiedot väylien aurauksesta. Kannattaisiko kysyä kunnan virkamiehiltä? Voi olla, että aurausurakat näkyvät jo jollain kartalla, vaikka vain kunnan sisäisellä.

×

Kommentit ovat suljettu.